http://sportklubuzivo.blogspot.com/2016/01/sportklub1-uzivo-preko-interneta.htmlhttp://sportklubuzivo.blogspot.rs/2016/01/sport-klub-2-uzivo-preko-interneta.htmlhttp://sportklubuzivo.blogspot.rs/2016/01/sport-klub-3-live-stream-hd-preko-interneta.html

субота, 24. август 2013.

Kardio zaštitne sposobnosti aronije

Kardio zaštitna sposobnost aronije može se pripisati dejstvu ekstrata bogatih  anticijaninom koji pomažu u smanjenju lipida, deluju kao anti agregativ i imaju direktna vazoaktivna dejstva. 

aronija, sibirska aronija, sok od aronije, aronija recepti, slika aronije, slika sibirske aronije, sta je aronija,
Aronija

Aronija sadrži i zanačajne količine niacina koji takođe ima blagotvorna dejstva  za kardio-vaskularne bolesti jer pomaže u smanjivanju lipida. 


Blagotvorna dejstva aronije na koncentraciju lipida u krvi proučavana su kod pacijenata sa povišenim holesterolom kojima je davana aronija ili u obliku ekstrata ili kao sok. Pokazano je da redovno konzumiranje aronije u periodu od 6 nedelja zanačajno smanjuje nivoe TC, LDL-hola i TG u krvi, a povećava  koncsntraciju HDL-hola kod pacijanata sa blažom hiperholesterolemijom bez ikakvoj farmakološkog tretmana. U drugom istraživanju u periodu od 2 meseca ekstrat  Araonija je korišćen kao suplemnt ishrani i rezultat je bio znatno smanjenje nivoa TC, LDL, TG, endotelina-1 kod pacijanata sa metaboličkim sindromom.
aronija, sibirska aronija, lekovita svojstva aronije, slike aronije, aronija slika, fotografije aronije, sadnice aronije,

Eksperimentima je dokazano da ekstrat crne aronije takođe značajno utiče na funkcije trombocita kod ljudi. Stvaranje trombocitnih superoksida je vema povećano kod pacijenata sa kradiovaskularnim faktorom rizika (hipertenzija, hiperholesterolemija, pušenje, dijabetes); Prilkom eksperimenta nivo super oksida kod kardivaskularnih pacijenata je povečan, dok kod kontrolne grupe nije bilo efekata. Korišćenjem ekstrata aronije u ishrani u periodu od 30 dana prouzrokovala je značajno poboljšanje oksidacionog stanja kod krvih  ćelija pacijenata sa hiperholesterolemijom.


0 коментара:

Постави коментар

ShareThis

 
Copyright © . Aronija Srbija - Posts · Comments
Theme Template by BTDesigner · Powered by Blogger